Revin ninsorile și gerul! Prognoza meteo pentru Revelion și Noul An!

1018

Meteorologii au venit cu noi precizări despre cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Vom avea parte de ninsori, iar ultima săptămână din 2018 se anunță a fi una geroasă.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea despre vreme, valabilă în intervalul 24 decembrie – 21 ianuarie 2019. Potrivit meteorogilor, pe perioada Crăciunului se va înregistra o uşoară scădere a temperaturilor. Precipitațiile se vor restrânge, iar în partea de sud şi sud-est îşi va face apariţia soarele.

„Prima zi de Crăciun o să aducă o răcire a vremii, maxime apropiate de normal între -4 şi 4 grade la nivelul întregii ţări, în sud şi sud-est un cer variabil, doar în primele ore ale zilei pot să fie înnorări şi posibil izolat precipitaţii mixte, în rest un cer mai mult noros şi pe arii restrânse ninsori slabe în nord, nord-est şi centru inclusiv în zonele montane. Acelaşi tablou se menţine şi pentru a doua zi de Crăciun, în vest, centru, nord-est, nori persistenţi, precipitaţii sub formă de ninsoare, dar slabe cantitativ în schimb în partea de sud şi sud-est a ţării se mai vede şi soarele din când în când, iar maxime tot apropiate de nomalul perioadei în general între -3 şi 5 grade Celsius”, a precizat Mihai Timu, meteorolog de serviciu.

În săptămâna 31 decembrie 2018 – 7 ianuarie 2019, temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice perioadei, în regiunile intracarpatice și la munte și ușor mai ridicate în extremitatea de sud-vest a țării. În rest, valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale intervalului. În nordul și centrul țării sunt anunțate precipitații abundente, iar în rest vor fi apropiate de nivelul normal al acestei perioade.

sursa – libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ