1.2 C
Timișoara
joi 7 decembrie 2023

RETIM și ADID Timiș pornesc controalele recipientelor de colectare | FOTO-VIDEO

Deși există de mult timp obligația depunerii selective a deșeurilor în pubele de gunoi acestă cerință este respectată doar „selectiv”. Unii sunt conștiincioși alții mai puțin. Reprezentanții Retim recunosc că a sporit numărul celor ce selectează gunoiul dar încă se mai găsesc deșeuri reciclabile în containerele menajere. Dar e acum se vor lua măsuri mult mai severe împotriva celor recalcitranți.

Luni a pornit evenimentul care marchează începerea controalelor recipientelor de colectare deșeuri în cadrul campaniei „Eticheta Roșie”. Această inițiativă desfășurată în parteneriat strâns între RETIM Ecologic Service S.A. și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID Timiș) și are la bază un mesaj important: „Ferește-te de Eticheta Roșie! Colectează separat, neapărat”.

Așa cum s-a subliniat eja, legislația națională impune reguli stricte și sancțiuni pentru colectarea deșeurilor. Prin această campanie, se dorește atragerea atenției asupra consecințelor grave ale nerespectării regulilor de colectare separată.

În zonain preajma stadionului s-a putut asista la demonstrația practică a primelor controale ale recipientelor de colectare, efectuate de echipele mixte formate din reprezentanții RETIM, ADID Timiș și autoritățile locale. Controlorii au arătat cum se aplică măsurile necesare în cazul nerespectării regulilor, conform legislației în vigoare.

Acest demers are la bază Ordonanța de Urgență nr. 92/2021, care impune producătorilor și deținătorilor de deșeuri obligația de a colecta separat și de a nu amesteca deșeurile menajere cu alte tipuri de deșeuri. Operatorii de colectare, precum RETIM, au responsabilitatea de a verifica și de a aplica penalizări în cazul nerespectării acestor prevederi legale.

Ne dorim să îndemnăm toți cetățenii din Timiș să se implice activ în activitatea de colectare separată a deșeurilor, contribuind astfel la pregătirea lor pentru reciclare și la evitarea consecințelor financiare nedorite. Prin acțiunea colectivă, se dorește construirea unei comunități informate și responsabile.

Acțiunea este importantă și care va avea un impact semnificativ asupra protejării mediului și a comunității urbane.

Alte subiecte :

Concert de muzică rock și spectacol cu 250 de drone, joi în Iulius Town

Un an plin de evenimente dedicate culturii, în toate formele sale, care au reunit generații și care ne-au demonstrat că arta...

Liberalii se bat cu pesediștii care să le dea mai mulți bani profesorilor! Aceștia ar putea avea salariile majorate cu 20 la sută de...

Liberalii, susținuți de ministrul Finanțelor Marcel Boloș intenționează să propună în bugetul de stat o majorare de 20% a salariilor profesorilor din 2024, susțin...

Citește și :