38 C
Timișoara
vineri 12 iulie 2024

Restricții de circulație pe drumurile din Timiș

Din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă, pe drumurile din Timiș au impuse restricții de circulație, care vor fi valabile de miercuri, 19 aprilie, până sâmbătă, 22 aprilie. 

În intervalul orar 10:00 – 20:00, autovehiculele de mare tonaj, cu masa mai mare 7,5 tone nu vor putea circula pe drumurile din Timiș.

Restricțiile sunt impuse fiindcă, din cauza caniculei, drumurile se deterioreză. „Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă”, transmite Compania Națională de Aautostrăzi și Drumuri Naționale din România.

Exceptate de la restricții sunt: transporturilor de persoane, cele de animale vii și produse perisabile de origine animală sau vegetală sau alte transporturi sub temperatură controlată.

Exceptate de la restricție sunt mașinile de intervenție ale pompierilor sau alte vehicule pentru intervenții de forță majoră, dar și transporturile funerare. Nu sunt supuse restricțiilor nici mașinile de poștă, cisternele de carburanți, mașinile de salubrizare, dar și cele care transportă echipament medical.

Restricțiile sunt valabile pentru drumurile naționale din Toată țara, în contextul avertizărilor meteorologice emise de ANM. Reamintim că zona Banatului se află sub cod portocaliu de caniculă.

Sursă foto: DRDP Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Timișorenii ajung în valuri la Urgențe din cauza caniculei

Canicula a dus la creșterea numărului de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență. Cei mai mulți dintre pacienții care au avut...

Canicula va deveni greu de suportat în weekend în Banat

Căldura se intensifică în regiunile din vestul țării, la final de săptămână, astfel că meteorologii au emis o avertizare Cod roșu de caniculă. Mai multe...

Citește și :