22.2 C
Timișoara
vineri 19 iulie 2024

Avertizare de caniculă în Banat astăzi și mâine

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi atenţionări Cod galben şi o alertă Cod portocaliu de caniculă.

Marți intră în vigoare primul Cod galben de temperaturi ridicate, caniculă şi disconfort termic ridicat în aproape jumătate din ţară.

În Banat, Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în sudul Crişanei şi sud-vestul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa în general între 32 şi 35 de grade.

Local, va fi caniculă şi disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând şi depăşind uşor pragul critic de 80 de unităţi. Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În vestul țării sunt vizate județele Hunedoara, Caraş-Severin, Arad şi Timiş.

Un al doilea Cod galben de vreme caniculară va fi valabil miercuri în Banat, şi în sudul Crişanei şi sud-vestul Transilvaniei. Temperaturile se vor situa, în general, între 33 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat. ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Tot miercuri va fi Cod portocaliu de caniculă în județele Hunedoara, Caraș-Severin, Arad și Timiș. În aceste zone, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 şi 35 de grade. Local, pe timpul nopţilor valorile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Meteorologii precizează că, în zilele viitoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic se va menţine accentuat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :