Responsabilii din Timiș vor să modernizeze drumurile județene cu milioane de euro de la Uniunea Europeană-VIDEO

308

În cursul zilei de miercuri au fost depuse două proiecte pe un nou exercițiu financiar, în valoare de 25 de milioane de euro, de către conducerea Consiliul Județean Timiș. Banii vor fi alocați în vederea reabilitării drumurilor județene.

Unul dintre proiecte vizează porțiunea, începând cu comuna Cărpiniș din Timiș, și până la limita de județ cu Aradul. În acest proiect sunt vizați 38 de kilometri de drum. Al doilea proiect include varianta ce pleacă de la comuna Peciu și până la granița cu Serbia. Ambele proiecte, în valoare de 25 de milioane de euro, au fost depuse la ADR V Vest.

”Suntem în perioada în care așteptăm jurizarea. Dacă vor interveni anumite probleme, mai avem posibilitatea, inclusiv, după 5 decembrie, să îndreptăm anumite erori. Îmi doresc însă să fie totul în regulă. Aș folosi acea perioadă pentru depunerea proiectului care vizează Dumbrăvița, lărgirea la cele 4 benzi. Suntem în fază finală și cu acest proiect. Imediat după deschiderea apelului respectiv îl vom depune și pe acesta”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Timiș.

Cele trei proiecte demarate sunt proiecte titulare. Totodată, județul Timiș are cea mai mare rețea de drumuri județene din țară.

”Mi-aș dori ca și proiectele de rezervă pe care le avem, dacă și celelalte județe nu își vor consuma banii, să fie depuse”, spun responsabilii CJT.

Proiectele de rezervă vizează drumurile de la Valea lui Liman, până în județul Caraș-Severin și cele două descărcări de pe autostradă, la Recaș și Bethausen.

LĂSAȚI UN MESAJ