Reprezentanții PSD resping sondajul IRES

314

Postul tv DIGI24 a comandat un sondaj de opinie la IRES printre alegătorii timișoreni în ceea ce privește alerile ce vor avea loc în data de 5 iunie. Pe primul loc se află primarul Nicolae Robu, candidat al PNL la funcția de primar, urmat la mare distanță de către candidatul PSD, Florin Bîrsășteanu. Social-democrații contestă vehement sondajul și spun că avem de-a face cu o manipulare.

Modul în care unii își prezintă cifrele triumfalist ca înainte de 1989, când se raportau producții record la hectar, mi se pare că unii revin la discursurile vechi. PSD va depune plângere la CNA azi sau mâine pentru că nu sunt cifrele reale. Noi nu ne referim la cifrele brute pe care IRES le-a colectat și le-a distribuit către diferite instituții de presă. Ne referim la interpretarea pe care PNL o dă acestui sondaj, care este o interpretare falsă, mincinoasă, a declarat, joi, deputatul Cătălin Tiuch de la PSD Timiș.

Un alt social democrat, consilierul local Alfred Simonis, spune că diferența dintre cei doi candidați nu este așa de mare. În sondajul IRES, Robu apare cu 38 la sută, iar Bîrsășteanu este cotat cu doar cinci procente.

Trendul este descendent pentru Robu și ascendent pentru PSD. Există șanse reale ca și Robu să piardă alegerile în Timișoara, pentru că Popoviciu (n.r. – Alin Popoviciu, candidatul liberal la șefia administrației județene) va pierde sigur în județ, a fost de părere Alfred Simonis.

 

1 COMENTARIU

  1. Normal ca resping? Adica, se vede de la o posta ca a fost facut la comanda lui Robu, acum sa fim seriosi, totusi Birsasteanu este un medic cunoscut, sa ajungi tu sa zici ca doar 5 % este bataie de joc. Este doar o manipulare a PNL-ului! Rusine PNL, Rusine Robu

LĂSAȚI UN MESAJ