Reprezentanții CNAIR s-au răzgândit și iau partea ministrului Rovana Plumb – Cei 180 de km de autostradă care se deschid în 2019

322

Reprezentanții CNAIR s-au răzgândit în privința numărului de kilometri de autostradă ce vor fi deschiși anul acesta. Dacă în ianuarie declarau că este vorba despre 118, acum cifrele arată 180, exact ceea ce a declarat Rovana Plumb, ministrul interimar de la Transporturi.

„Pentru anul 2019, vom putea să dăm în trafic în ceea ce priveşte autostrăzile, 180 de kilometri. Până în momentul de faţă în România avem 807 kilometri de autostradă în trafic. Deci, pentru 2019 am prognozat următoarele autostrăzi care pot fi finalizate ca şi tronsoane:

Lugoj-Deva, loturile 3 şi 4 – 43 de km, o secţiune de încă 4 kilometri, Autostrada Sebeş – Turda, loturile 1 şi 2 – 41 km, Ogra – Câmpia Turzii, între Iernut şi Cheţani – 17,9 km, un alt lot între Cheţani şi Câmpia Turzii, de 15,69 de km, Suplacu de Barcău – Biharia – Borş, care-i componentă a Autostrăzii Transilvania – 5,35 km.

De asemenea, se va da în trafic Centura municipiului Bacău, de 16 km, drumul expres Craiova – Piteşti, tronsoanele 1 şi 2, de 27,35 de km în total.

Autostrada Comarnic – Braşov, sectorul Râşnov-Cristian, avem un drum de legătură cu Braşovul de 10 km. În total, aceştia fac 180 de km.

Potrivit ministrului interimar, toate aceste proiecte sunt finanţate din fonduri europene, cu excepţia drumului de legătură pentru Braşov, care este finanţat de la bugetul de stat”, a declarat pentru Banatul azi, Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ