Acuzații noi la adresa CNAIR și a Guvernului: ”Dezinformări grosolane și minciuni gogonate”

107

Apar noi acuzații la adresa CNAIR și a Guvernului, după alte declarații controversate. De acastă data, ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, este ținta atacurilor. Specialiștii de la Asociația Pro Infrastructură sunt indignați pentru că oficialii din Executiv promit să inaugureze anul acesta 180 de noi kilometri de autostradă, deși, spun ei, doar o treime din aceștia vor fi gata.

”După Călin Popescu Tăriceanu săptămâna trecută, astăzi epidemia de minciună sfruntată vărsată de CNAIR și preluată fără niciun fel de filtru de „liderii” politici face o nouă victimă: Rovana Plumb, „ministrul” interimar al Transporturilor.

La dezbaterea bugetului de stat, Rovana Plumb promite fără responsabilitate, fără rușine și fără să gândească: „Pentru anul 2019, vom putea să dăm în trafic în ceea ce privește autostrăzile 180 de kilometri.” (Agerpres)

Se promite inaugurarea inclusiv a unor tronsoane unde nici nu s-au început lucrările în teren, iar termenele contractuale de proiectare și execuție sunt de 19 luni (A3 Borș-Biharia), 24 luni (A3 Râșnov-Cristian) sau 3 ani (A7 Centura Bacău și DX12 Craiova-Slatina).

Se va întâmpla ceva la final de 2019 când, EVIDENT, declarațiile sforăitoare de acum se vor dovedi că sunt doar promisiuni pentru naivi, dezinformări grosolane și minciuni gogonate? NU, NIMIC! Deoarece nimeni nu-i trage la răspundere pe acești indivizi care nu au pic de jenă sau limite ale bunului simț.

Așa cum am explicat în 8 ianuarie , scenariul realist ne indică 43,28 km noi de autostradă în 2019, iar cel foarte optimist 69,18 km”, este declarația celor de la Pro Infrastructură.

Am solicitat un punct de vedere de la CNAIR, însă până la ora publicării acestei știri nu am primit niciun răspuns. Însă, în urmă cu o lună, purtătorul de cuvânt al CNAIR a declarat pentru Banatul azi, că vor fi deschiși în 2019 doar 118 kilometri.

”Loturile care vor fi deschise anul acesta sunt Lugoj-Deva 3 si 4, Sebes-Turda 1 și 2, Iernuț-Chetani și Chetani- Câmpia Turzii. Adică 43 km+ 41km+ 34km= 118 km. Pe astea mizăm, pentru că aceste loturi sunt în construire. Dar constructorii sunt cei care le construiesc și de ei depinde dacă și realizează acești kilometri. Fie că-i penalizăm sau nu, tot de ei depinde. Dar nu au niciun motiv real să nu termine de construit pentru că nu au niciun blocaj „birocratic” în momentul acesta. Ține doar de ei să-și vadă de treabă”, a declarat în luna inauarie, pentru Banatul azi, Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ