Remiză amară la reluarea Ligii I, ACS Poli – Gaz Metan 1-1

149

ACS Poli a scăpat de ultima poziție a Ligii I după primul meci oficial din 2017. Violeții au remizat, 1-1, cu Gaz Metan Mediaș și a predat ultima poziție celor de la Târgu Mureș.

Timișoara a irosit șansa unei victorii la restartul Ligii I de fotbal și s-a mulțumit cu un punct în disputa cu una dintre echipele bune ale campionatului. Echipa lui Ionuț Popa a remizat, scor 1-1, în partida cu Gaz Metan Mediaș la finalul unui meci în care a jucat 30 de minute cu un om în plus.

Ultima partidă a etapei inaugurale din 2017 a stat sub semnul echilibrului. Oaspeții au încercat să își impună jocul superior la jumătatea terenului și să puncteze pe combinațiile inițiate în special de Eric. De partea cealaltă Poli a încercat să își surprindă adversara cu atacuri rapide și la fazele fixe.

Iar gazdelor era să le iasă planul în primul sfert de oră când Drăghici a irosit cu ușurință două ocazii mari. Găsit în careu de mingi nerevendicate de nimeni, vârful gazdelor a ”reușit” să nu nimerească spațiul porții din 7-8 metri spre disperarea băncii de rezerve. În replică, Gazul și-a creat două ocazii bune de a înscrie, prima la lovitura de cap lui Sikorski din 7 metri, iar cea de-a doua la o lovitură liberă executată de Eric și deviată periculos de zid. La cabine avea să se intre cu același scor, 0-0.

Partea secundă a început cu ocazia oaspeților la șutul lui Eric respins cu greutatea de Straton în corner. Misiunea timișorenilor părea să se ușureze din minutul 62 după ce Mediașul a rămas în zece oameni. Fundașul Rugasevic a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben și oaspeții aveau de gestionat 30 de minute de inferioritate.

Poli a deschis scorul patru minute mai târziu prin Cătălin Doman, care a trimis elegant pe lângă Straton ieșit să îl blocheze, 1-0. Avantajul gazdelor avea să se păstreze doar 12 minute pentru că Gazul a egalat cu un gol caraghios. Un corner executat pe scurt, Bărbuț a șters mingea care a trecut agonizant prin fața porții până la Buziuc care a trimis în poartă, 1-1.

Oaspeții au avut șansa de a trece în avantaj în minutul 78 după un contraatac în care Munteanu a pornit dintr-o poziție suspectă de ofsaid și a nimerit bara lui Straton. Până la final nu s-a mai petrecut nimic notabil pe gazonul Dan Păltinișanu și scorul final a rămas cel stabilit în minutul 75: 1-1. Poli adună 9 puncte în clasament și trece peste ASA grație golaverajului.

ACS Poli: Straton – Străuț, Cânu, Bocșan, Șeroni – Artean, Soljic, Doman (81, Popovici), Croitoru (77, Fucek), Bărbuț – Drăghici (63, Pedro Henrique).

Gaz Metan: Pleșca – Rugasevic, Onanga, Trtovac, Crețu – Bic (70, Buziuc), Tahar (86, Cristea), Zaharia – Eric (63, Romeo), Sikorski, Munteanu.

Pentru Poli urmează vineri meciul din deplasare cu ASA Târgu Mureș, de la Cluj, și șansa de a aduna puncte în clasament pe terenul vecinei de clasament.

 

LĂSAȚI UN MESAJ