Reguli dure pentru consumatorii care aleg să socializeze pe terasele restaurantelor și barurilor

144

Patronii care vor să își deschidă afacerile vor trebui să respecte anumite condiții impuse de starea de alertă. Astfel, mesele teraselor restaurantelor și barurilor trebuie amplasate la o distanță de cel puțin 2 metri una de alta. În plus, între acestea trebuie să existe un culoar de 1,5 metri, cu tot cu scaune.

Normele vor fi lansate în perioada imediată, a declarat Dragoș Petrescu, secretar general HORA și proprietar al lanțului de restaurante City Grill, potrivit profit.ro.

De altfel, HORA și Guvernul României au decis ca terasele din țară să fie redeschise la data de 1 iunie. Urmează ca din două în două săptămâni, gradual, să fie deschise restul restaurantelor. Mai întâi, restaurantele vor fi deschise 50% din interior, iar apoi integral și în interior.

Ce trebuie să facă patronii teraselor, dar și clienții
În prezent au fost stabilite și regulile pe care atât clienții, precum și angajații localurilor trebuie să le respecte, în contextul epidemiei de coronavirus. Noile reguli sunt:

-depărtarea meselor la cel puțin 2 metri una de alta

– stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese, cu tot cu scaunele din jurul lor.

Adica între scaunul de la o masă și cel mai apropiat de la masa vecină să fie 1,5 metri.

– va fi obligatorie purtarea măștilor de către personal

– clienții vor fi obligați să poarte măști doar în zonele de confluență, atunci când se ridică de la masă și merg la toaletă sau la bar sau se întâlnesc cu alți clienți de la mesele vecine. La masa lor nu trebuie să poarte mască.

– la o masă au voie cel mult 6-8 persoane.

– după fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectată. Restaurantele trebuie să cumpere dezinfectanți

– triaj epidemiologic pentru angajați – li se va lua temperatura la fiecare intrare în schimb, care nu trebuie să depășească 37 de grade pentru a fi primiți la muncă.

– va fi la latitudinea barurilor dacă vor sau nu să testeze și temperatura clienților.
Sursa: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ