Regina Margareta – marcă înregistrată. Decizie de ultimă oră luată de Familia Regală a României

473

Majestatea sa Margareta a României, Custodele Coroanei, și actualul conducător al Casei Regale a României a decis să înregistreze la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) mărcile Regina Margareta și Castelul Pelișor, scrie capital.ro.

Castelul Pelişor va putea fi folosit pentru băuturi alcoolice (cu excepiţa berii), cum ar fi vinul, însă marca Regina Margareta poate fi utilizată pentru o varietate de produse. Printre produsele care vor putea purta acest nume se regăsesc preparate pentru albit, uleiuri, produse farmaceutice, băuturi alcoolice, bere, tutun şi articole pentru fumători, cafea, carne, îmbrăcăminte şi încălţăminte, produse agricole, mobilier, scule şi instrumente de mână, maşini automate de vânzare, pentru asigurări, transport, educaţie, servicii de alimentaţie publică, servicii medicale sau servicii juridice.

Și Alteţea Sa Regală Principele Radu a decis să înregistreze la OSIM marca Principele Radu, care poate fi utilizată tot pe o varietate de produse şi servicii.

Majestatea sa Margareta a României a ales să nu folosească titlul de Regină, ci de Custode al Coroanei, titlu pe care chiar regele Mihai i l-a oferit personal. Atât timp cât coroana va fi în exil şi România va rămâne republică, ea a decis să poarte acest titlu.

Majestatea sa Margareta a României s-a născut la Lausanne, în Elveţia, pe 26 martie 1949. Este prima fiică a Regelui Mihai I şi a Reginei Ana ai României. A fost desemnată Principesă Moştenitoare în anul 1997 şi Custodele Coroanei române în anul 2007.

sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ