Regia de Administrare a Canalului Navigabil Bega, înființată de Ministerul Transporturilor

157

Problema vaporașelor de la Timișoara va fi în scurt timp rezolvată, consideră primarul Timișoarei.

Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de hotărâre de Guvern pentru înființare Regiei Autonome ”Administraţia Canalului Navigabil Bega” Timiș. Odată cu înființarea acestei regii, vaporașele pot fi puse în circulație. Primarul Nicolae Robu le mulțumește deja oficialilor de la București care au pus umărul la rezolvarea problemei.

“Vreau să îi mulțumesc domnului ministru Stănescu (Paul Stanescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – n.r.) pentru constructivitate și aparatului pe care îl conduce pentru că am primit o înștiințate cu tot conceptul pe care l-a indicat ministerului Dezvoltării, ministerului Transporturilor. Și a fost o deschidere și la ministerul Transporturilor și, prin urmare, s-a ajuns în această situație. Eu le-am spus celor cu care am interacționat că de la Primăria Timișoara vor avea totală deschidere spre colaborare, vom sprijini această structură care va fi regie în subordinea ministerului Transporturilor, spațiul îl dăm în regim de comodat, nu vrem să încărcăm cheltuielile de funcționare și vom ajuta cu tot ce putem. Aici vorbim de administrație și nu de politică”, a precizat Nicolae Robu.

Sediul Regiei de Administrare a Canalului Navigabil Bega va fi într-o casă care i-a aparținut Bibliotecii Județene. Proiectul Ministerului Transporturilor se află în dezbatere publică până în data de 4 mai.

Vă reamintim, Primăria Timișoara a achiziționat șapte vaporașe pe care nu le-a putut pune până acum în circulație din cauza problemelor birocratice.

Sursă: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ