Hotărâre a Tribunalului Mehedinţi: Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, în faliment

133

Hotărâre a Tribunalului Mehedinţi, pronunţată joi: instanţa dispune începerea procedurii falimentului debitoarei Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare!

„Desemnează lichidator judiciar provizoriu pe Euro Insol SPRL, cu o retribuţie provizorie de 20.000 lei. (…) Dispune dizolvarea debitoarei şi ridicarea dreptului de administrare al debitoarei. Fixează termenul maxim de 10 zile de la pronunţarea prezentei pentru predarea gestiunii către lichidatorul judiciar, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii. Dispune predarea către lichidator, în termen de 5 zile de la pronunţarea prezentei, a tabelului definitiv al creanţelor şi a listei creanţelor născute în cursul procedurii. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitoarei, creditorilor, DGRFP Mehedinţi, ORC Mehedinţi…”, a anunţat joi instanţa mehedinţeană.

Instanţa a mai dispus ca lichidatorul judiciar să procedeze la verificările ce se impun cu privire la cererile formulate de un grup de firme private, dar şi de Primăria Dr. Tr. Severin şi Unitatea Administrativ Teritorială municipiul Dr. Tr. Severin.

„Eu nu am cerut şi nici nu mi s-a propus, eu am aflat din presă că lichidator judiciar a fost desemnată Euro Insol SPRL. Şi nici nu ştiu cine m-a propus. O să discut luni cu acţionarul majoritar, Ministerul Energiei. Primul impuls este să refuz, nu vreau să am pe conştiinţă falimentul RAAN şi destinele oamenilor de acolo. Am termen legal zece zile să accept sau să refuz mandatul”, a declarat pentru Mediafax Remus Borza, care conduce amintita casă de insolvenţă.

Borza spune că Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare este o întreprindere strategică cu risc, nu o poţi da pe mâna oricui să o taie la fier vechi, decuplarea instalaţiilor de acolo nu se poate face de oricine!

LĂSAȚI UN MESAJ