Regele și doctorul său! Un reputat medic timișorean a avut onoarea să-l aibă ca pacient pe Majestatea Sa, Regele Mihai

2238

Reputatul medic timișorean și fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, actual preşedinte al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. univ. dr. Dorel Săndesc, a postat un mesaj emoționant pe contul său de Facebook. Medicul își amintește cu bucurie cum l-a cunoscut pe Regele Mihai, care a trecut la cele veșnice.

Iată mesajul său:

,,Doctorul și Călusarul Regelui Mihai.

În 1996, cu ocazia vizitei Majestatii Sale Regele Mihai în România, care a început de Paști la Timișoara și a continuat cu un pelerinaj prin țară, în special pe la mănăstiri și obiective istorice, am avut onoarea de a fi selectat ca medic al Majestatii Sale și Familiei regale ! Am primit pe fax fișa sa medicală, l-am consultat- și am constatat cât era de sănătos!-, am comunicat, l-am cunoscut așa cum puțini oameni au privilegiul să o facă. Desigur că după această vizită am păstrat legătura cu Casa regală. Ultima dată l-am întâlnit pe Rege acum vreo 4-5 ani, când m-am deplasat la Săvârșin(împreună cu colegul Claudiu Macarie) pentru că nu se simțea bine. Nu era nimic grav, o ușoară amețeală după o cursă cu ATV-ul pe coclauri…I-am recomandat să reducă dozele de antihipertensive, să bea un pahar de vin roșu seara, iar dimineața o bucată de ciocolată neagră și ceai verde. I-a plăcut mult și a spus: „Iată un doctor bun: scoate din medicamente și îmi dă vin și ciocolată!”!.
Dar cea mai specială amintire este de prin anii 2000, când am organizat la Săvârșin o sărbătoare tradițională în onoarea regretatului mare Profesor Petre Drăgan. În prezența Familiei regale și a invitaților, am jucat Călusarul împreună cu consătenii mei din Munții Orăștiei. Spre marea lor surpriză, Regele și Regina și-au recunoscut „doctorul” pe scenă și au venit, ne-au felicitat și îmbrățișat, lăsând în sufletele noastre o amintire de neuitat, alături de atâtea altele. 
Dumnezeu să îl odihnească și să ocrotească sufletul Regelui Mihai !”, a scris Săndesc pe rețeaua de socializare.

sandesc si regele mihai sandesc si regele

LĂSAȚI UN MESAJ