21.5 C
Timișoara
duminică 24 septembrie 2023

Redevine Timișoara orașul florilor? Cum arată în aceste zile zonele centrale ale orașului

AdministrațieRedevine Timișoara orașul florilor? Cum arată în aceste zile zonele centrale ale...

Angajații Horticultura au finalizat operațiunile de plantare a covoarelor florale din zonele centrale ale orașului.  În total, peste 260.000 de flori dispuse în modele geometrice înfrumusețează centrul capitalei culturale europene 2023.

Zona centrală a Timișoarei a prins culoare, după ce angajații Horticultura au finalizat operațiunile de plantare a covoarelor florale. Accentul s-a pus pe Piața Victoriei, unde au fost realizate modele de flori inspirate de portul popular românesc, combinate cu alte elemente geometrice. S-a lucrat cu atenție, atât la modele, cât și la acțiunea de plantare. A fost o muncă minuțioasă, care s-a realizat cu șabloane, picheți, sfoară și ruletă și s-au făcut multe măsurători pentru a se asigura că florile se plantează potrivit modelelor selectate. Cu aceeași grijă s-au plantat și florile de la intrarea în Parcul Botanic, fiind dispuse sub forma florii naționale, bujorul, dar și cele din restul locațiilor, ce sunt dispuse cromatic în modele geometrice.

„Anul acesta efortul investit de colegii noștri la plantarea acestor covoare a fost unul deosebit, având în vedere și condițiile meteo neobișnuite din lunile mai și iunie. Am reușit să ne încadrăm în perioada propice acestui tip de activități, astfel că invităm cetățenii orașului să-și încânte privirea cu aspectul lor deosebit, mai ales în Piața Victoriei, intrarea în Parcul Botanic dinspre bulevardul Gheorghe Dima și Parcul Alpinet. Bineînteles că există și alte locuri în oras în care am plantat covoare, dar de dimensiuni mai mici. Le multumesc încă o dată pe această cale colegilor de la secția Spații Verzi și Întreținere pentru eforturile depuse și celor de la sectia Horticolă pentru grija cu care au întreținut plantele pe perioada creșterii și pregătirii lor în sere”, a declarat Dan Rusu, directorul Horticultura.

S-au plantat 262.740 de flori, specimene de ageratum mexicanum (pufulețul de grădină), mai multe sortimente de begonii (albe, roșii, perle), cineraria maritima (cenușăreasa), coleus citrone (urzicuță decorativă), gazania splendens (floarea comoară), iresine, mix de petunii (albastre, albe, roșii, roz), salvia splendens (salvie roșie), tagetes patula nana lemon drops (crăițe cu flori duble). Aproximativ jumătate din florile plantate provin din serele Horticultura.

Plantările s-au făcut sub formă de covor de flori pe spații verzi și parcuri, dar și în jardiniere, în următoarele locații: Piața Victoriei, Parcul Botanic, Parcul Alpinet, Parcul Central, Parcul Poporului, Parcul Coposu, scuar Gheorghe Doja, scuar Eftimie Murgu, scuar I. C. Brătianu, Podul Michelangelo, Podul de Fier din Iosefin, troița Catedralei Mitropolitane, în fața Filarmonicii Banatul, în fața Consiliullui Județean Timiș, la Ceasul Floral, pe strada Mărășești.

Munca angajaților Horticultura nu se încheie aici: cele câteva porțiuni rămase libere în Piața Victoriei și Parcul Botanic, ce au rezultat în urma modificărilor aduse la modelele de flori, se vor acoperi cu gazon în perioada următoare.

Covoarele de flori vor putea fi admirate pe întreg parcursul verii, până târziu în toamnă. Pentru a le menține proaspete și frumoase, angajații Horticultura vor efectua periodic lucrări de întreținere: udare, tundere și fertilizare.

 

 

Citește și :