19.1 C
Timișoara
miercuri 22 mai 2024

Ce se ascunde în spatele aurorei boreale? Cauza acestui spectaculos fenomen

O spectaculoasă auroră boreală a putut fi văzută azi noapte în împrejurimile Timișoarei, dar și în toată țara. Totuși, în afară de culorile spectaculoase, fenomenul survine din cauza unei furtuni geo-magnetice.

Furtunile geo-magnetice se creează din cauza erupțiilor solare, expozii care au loc în regiuni active ale soarelui, care au un câmp magnetic intens, conform specialiștilor din cadrul Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice din SUA.

Atunci când expoziile solare sunt intense, se formează aurora boreală, care este de fapt formată din particulele de energie emise de erupții.

În afară de ploaia de particule, consecințe ale acestor explozii solare pot fi problemele legate de comunicații, cele apărute la rețelele electrice sau defecțiunile la sistemele de tip GPS.

 

Sursă: https://www.romania-actualitati.ro

Foto credits: Vlad Ilaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Mihai Mărgineanu cântă anul acesta la Embargo Fest, pe 8 iunie, la Timișoara

Embargo Fest revine anul acesta cu o ediție specială ce se va desfășura în Timișoara. Embargo Fest, unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale...

Festivalul Muzicii de Cameră, ediția a XIX-a | VIDEO

Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara – în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă...

Citește și :