Record de înscrieri la ISWinT

25

Tema anului 2019 e legată de educație. Cea de-a XXVI-a ediție a festivalului internațional studențesc ISWinT (International Student Week in Timișoara), organizat de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatorare (Liga AC), împreună cu Universitatea Politehnica din Timișoara, a atras un număr record de înscrieri. 826 de tineri din 114 țări își dorec să participe la festivalul care, anul acesta, între 22 iulie – 2 august, se va derula sub tema „Learn today, change tomorrow!”.

ISWinT este singurul proiect din România care a câștigat doi ani la rând selecția națională a premiul Charlemagne, premiu oferit de Parlamentul European tinerilor care au contribuit la procesul de integrare europeană. Această onoare vine ca o încununare a reușitelor proiectului, după ce, în toamna anului 2018, ISWinT a fost desemnat drept cel mai bun proiect de tineret din județul Timiș în cadrului „Galei proiectelor de și pentru tineret”, organizată de Fundația Județeană de Tineret Timiș și cel mai bun proiect internațional din România în cadrul „Galei Tineretului”, organizată de Ministerul Tineretuliui și Sportului.

Ediția din acest an este construită în jurul temei „Learn today, change tomorrow!” (trad. „Învață azi, schimbă ziua de mâine!”), care este un îndemn înspre educație. Prin participarea la festival, studenții vor fi încurajați să ia atitudine și să producă o schimbare în comunitatea de proveniență. Prin tema propusă, organizatorii își doresc să producă o conștientizare a faptului că orice schimbare care nu are la bază și o educație consolidată va fi doar o formă fără fond.

Participanții festivalului vor avea ocazia să dezbată și să facă schimb de bune practici, învățând totodată, prin metode de educație non-formală, cum să aducă un plus comunității lor, în cadrul unuia dintre cele 8 ateliere care au la bază Obiectivele Europene de Tineret (European Youth Goals):
1. Connecting International Structures with Students
2. Gender Equality
3. Inclusive Societies
4. Information & Constructive Dialogue
5. Mental Health and Wellbeing
6. Quality Employment
7. Quality Learning
8. Student Organizations and International Programmes.

În prezent este în plină desfășurare selecția celor 826 studenți înscriși, în două etape, abia ulterior urmând să primească acordul de a participa la festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.