Reclamaţie pentru o profesoară de engleză din Cluj! Cuvântul „obscen” care a revoltat părinţii

819

O profesoară de engleză din Cluj-Napoca a fost reclamată de mama unui elev de clasa a III-a pentru că i-a învățat pe elevi cuvântul „foot”, care înseamnă „laba piciorului”. Pentru că în limba engleză „oo” se citește „u”, părintele susține că profesoara îi învață pe copii cuvinte obscene. 

„Sunt profesoară de limba engleză. Am avut lecția ‘Human body’ la clasa a III a. Cuvântul ‘foot’ (care se regăsește în carte) în limba engleză înseamna ‘picior, laba piciorului’. Acest cuvânt se pronunță ‘fut’, doi de ‘o’ în limba engleză se citesc ‘u’.„,  scrie profesoara la începutul postării de pe Facebook, care a devenit virală.

Ea povestește că după această lecție a fost vizitată la școală de mama unui elev, care a reclamat-o deoarece folosește cuvinte vulgare la oră. „Doamna nici măcar nu a venit la mine, s-a dus direct la director. Directorul neștiind despre ce e vorba, m-a chemat în cabinetul dânsului să discutăm problema. Vă jur că în primele 5 minute abia am reușit să articulez un ‘aaa’, întrucât am nimerit sub artileria vocală a mamei„, continuă aceasta.

Ea a spus că a încercat să-i explice mamei că nu este vorba despre un cuvânt vulgar, că i-a arătat și cum este în dicționar.

„Dar doamna era nu și nu! M-am enervat și am întrebat-o pe doamna de unde știe copilul ei că acest cuvânt este vulgar și unde l-a auzit„, a continuat profesoara relatarea. Discuția a durat aproximativ o oră, iar profesoara a crezut că problema s-a rezolvat.

Ea spune însă că a primit, în această săptămână, un telefon de la Inspectoratul Școlar, unde trebuie să se prezinte deoarece mama elevului a făcut reclamație.

Citeşte întreaga ştire: libertatea 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.