Câte autoturisme electrice circulă în Timișoara și în Timiș

404

Încet, încet, pe drumurile din vestul țării își fac loc mașinile electrice și hybrid. Deși costul lor de achiziție este mai mare decât al unei mașini alimentate de benziă sau motorină, avantajele celei pe curent sunt net superioare.

Potrivit datelor oficiale, în Timișoara există 25 de mașini electrice și alte 11 în județul Timiș. Mai sunt, de asemenea, 318 autoturisme hybrid în orașul de pe Bega și 256 în județ.

De asemenea, la nivelul Municipiului Timișoaera și Județului Timiș mai sunt înregistrate și un număr total de 23 motocicluri hybride și electrice și 3 semiremorci electrice.

Primul avantaj al unei mașini electrice sau hybride este că nu poluează deloc. De asemenea, pe termen lung poate aduce economii importante în buzunaul proprietarului deoarede energia electrică este mai ieftină decât benzina sau motorina.

Fiabillitaea unei astfel de mașini și silențiozitatea sunt alte atuuri. Mai mult, autorităţile acordă bonusuri la achiziţia de maşini electrice. Pentru mașinile hybride, ecotichetul pentru acest an este în valoare de 20.000, și 45.000 lei pentru mașinile 100% electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.