RECENSĂMÂNT în regie locală! Un primar din Banat vrea să știe câți locuitori au mai rămas…

1232

Este vorba despre o consultare publică, pentru a obține informații esențiale despre populația orașului și de a afla opiniile cetățenilor referitoare la obiectivele de dezvoltare, organizată de Primăria Reșița, între 15 octombrie-15 noiembrie 2016.

Cu alte cuvinte, edilii au demarat un “recensământ” ca să afle câte persoane mai locuiesc în Reșița. Studiul de cercetare publică se va desfășura la domiciliul subiecților și nu se va realiza după un program fix. Majoritatea întrebărilor au răspunsuri prestabilite, interviurile fiind față în față cu o persoană adultă din familie. Toate informațiile obținute sunt secrete, protejate de lege și vor fi utilizate doar în scopuri statistice.

Datele obținute în urma recensământului vor oferi informații despre toți cetățenii care au domiciliul în oraș. Mai mult, vor fi cuprinși inclusiv cei plecați temporar la muncă sau la studii în străinătate sau în alte localități din țară. Vor fi luați în calcul și cetățenii străini sau cei fără cetățenie, care au reședință temporară în oraș, dar vor fi excluși cei aflați în vizită pe termen scurt la rude, prieteni, cunoscuți și cei aflați în interes de serviciu pe termen scurt.

De asemenea, prin intermediul acestui studiu de cercetare se dorește consultarea populației cu privire la cele mai importante obiective de dezvoltare a municipiului (anveloparea blocurilor, reintroducerea tramvaiului, funicular, turism etc.).

Sursa: radioresita.ro

Foto: Emilian Pavel Jurma

LĂSAȚI UN MESAJ