Reacții după eliminare: Saracens schimbă antrenorul!

127

Eliminarea din Challenge Cup a lăsat urme la SCM Timișoara Saracens: antrenorul Grainger Heikella fost înlocuit de la conducerea echipei. Secundul Sosene Anesi a fost uns interimar și are rolul de a readuce ”atitudinea potrivită performanței”.

Eșecul de sâmbătă cu Krasny Yar Krasnoyar nu a trecut fără urmări pentru campioana din Ronaț. Antrenorul Grainger Heikell este primul vinovat pentru ratarea principalului obiectiv din 2017, respectiv accederea în Challenge Cup. Prestația mediocră a echipei în partida de sâmbătă a însemnat sfârșitul mandatului pentru antrenorul neo-zeelandez. Sosit acum trei ani și jumătate în Ronaț ca secund al sud-africanului Danie de Villiers, Grainger a fost uns ulterior principal după îndepărtarea lui Danie.

”Am discutat cu Grainger despre cum am putea crește randamentul și am ajuns de comun acord că cel mai bine e de a opri această colaborare. A fost o înfrângere destul de dureroasă pentru noi, poate cea mai grea din istoria clubului. A venit din ambele direcții această dorință de încheiere a contractului. Este al doilea antrenor care a pus umărul la consolidarea proiectului de aici. A câștigat titluri și cupe pentru noi și îi mulțumim pentru tot ce a făcut”, a anunțat vicele Dușan Filipaș.

Neo-zeelandezul a vorbit pentru ultima oară la Timișoara, asumându-și o parte din vină. Heikell nu a detaliat motivele care au dus la atitudinea ”nepotrivită” a echipei în decisivul meci de sâmbătă. ”Este normal în sport ca atunci când nu sunt rezultate antrenorul să fie cel care pleacă. Am petrecut momente frumoase aici timp de 3 ani și două luni; am lucrat cu oameni grozavi aici” a precizat tehnicianul în vârstă de 47 de ani.

Sosene Anesi e principalul

Noul principal va intra direct în pâine. Sosene Anesi are parte de un debut lejer ca antrenor principal în duelul de marți, ora 11, cu Universitatea Cluj-Napoca. Obiectivul său va fi acela de a câștiga un nou titlu de campioană. ”Obiectivul meu este de a câștiga primul meci, cel cu U Cluj, și apoi pe celelalte. Este o șansă bună pentru bine și o voi apuca cu ambele mâini”, a punctat Anesi.

În perioada în care Heikell a activat ca antrenor la Timișoara (din luna februarie 2014), echipa a câștigat două titluri de campioană, trei Cupe ale României și o Cupă a Regelui. A fost protagonistul unei suspendări record în rugbyul românesc: opt luni pentru criticile aduse în presă după tristul episod al carnetelor rupte. În mandatul său ca și antrenor Saracens a reușit sezonului perfect, câștigarea celor trei competiții interne în anul 2015 și o campanie fără greșeală în preliminariile Challenge Cup.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.