Centura sud a Timişoara, scoasă la licitaţie. Vezi când ar putea începe lucrul! VIDEO

1368

Se mai întâmplă şi minuni în România! Proiectul de construire al variantei de ocolire a Timişoarei pe partea de sud a fost scoasă la licitaţie. Deşi autorităţile centrale spuneau că vor publica contractul în martie pe SEAP, acest lucru s-a întâmplat abia în această lună. Dacă lucrurile merg bine, lucrările ar putea începe chiar de anul acesta.

razvan-cuc-sarmes-4„Este pe SEAP proiectarea şi execuţia. Termenul de depunere al oferteleor este 8 iunie pentru proiectare şi execuţie. Sursa de finanţare – fonduri europene. Proiectul este inclus pe finaţare europeană. Sperăm să nu avem contestaţii, undeva din 8 iunie în 90 de zile putem avea un constructor dacă nu avem contestaţii”, a declarat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Asta înseamnă că cel târziu în septembrie ar trebui să vedem organizarea de şantier în zonă. Potrivit ministrului Transporturilor, problema exproprierilor a fost depăşită şi se poate înainta cu centura sud.

Mai este nevoie de ridicarea a 25,5 kilometri de variantă ocolitoare, a căror costuri se ridică la 86 de milioane de euro. În prezent, şoferii nu au la dispoziţie decât 12 kilometri de centură, pa partea de nord şi de nord–vest.

LĂSAȚI UN MESAJ