Reabilitarea străzilor din Timişoara, la mila birocraţiei

206

Reabilitarea străzilor din Timişoara pare să fie la mila birocraţiei care stă în spatele organizării unei licitaţii. Aşa se face că unele străzi de pământ, cum este şi strada Edgar Quinet, nu au parte de modernizare de ani buni, pe când alte şosele se reabilitează fără probleme, cum este strada Mircea Neamţu.

Cele două străzi sunt paralele, în zona Calea Şagului şi fiecare are aproximativ 500 de metri. Dar gropile şi noroiul de pe strada Quinet nu au fost înlocuite încă de asfalt pentru că autorităţilor le-a luat 7 ani să organizeze licitaţia.

Apoi, din noiembrie 2015 şi până la finele anului trecut, firma desemnată câştigătoare nu a făcut nimic. A intrat în insolvenţă şi Primăria a trebuit să reia licitaţia. Aceasta nu este gata nici până acum. Suma pusă la bătaie este de 500.000 de lei.

În cazul străzii paralele, Mircea Neamţu, interesul autorităţilor pare să fie mai mare. După prima licitaţie, finalizată în nici 4 luni, s-a şi desemnat constructorul care va reface asfaltul existent. Cu 634.000 de lei, pe strada Mircea Neamţu se va realiza un carosabil de 4 centimetri de strat de uzură, 6 centimetri strat de legătură și 20 de centimetri strat de bază din piatră spartă, 30 de centimetri fundație din balast cilindrat și strat anticontaminator. Trotuarele vor fi din dale de beton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.