Un alt subiect de la olimpiadă stârneşte controverse: elevii au avut de caracterizat prezenţa lui Klaus Iohannis la proteste. Ce decizie a luat Ministerul Educaţiei?

216

După discuţiile legate de redactarea unui denunţ, la olimpiada de limba română, un alt subiect pe teme de actualitate politică stârneşte controverse.

La olimpiada de limba engleză, elevii din Bistriţa au avut de realizat un eseu prin care să interpreteze prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis în mijlocul protestelor faţă de Ordonanţa 13. Editorialul publicat în The Guardian în 1 februarie a fost dat drept text de referinţă. Inspectoratul Şcolar Bistriţa Năsăud spune că alegerea subiectului a fost neinspirată.

Profesoara care l-a gândit consideră că nu e nimic deplasat, elevii având dreptul la libera exprimare.

Subiectul la Olimpiadă a fost motiv de indignare a părinţilor şi la Câmpina unde elevilor de clasa a XII-a li s-a cerut să se pună în pielea cuiva care îl denunță pe personajul literar Moromete pentru atitudinea lui anticomunistă.

Totul este conform programei, spun profesorii.

Pentru a preîntâmpina situaţii de acest gen, Ministerul Educaţiei a decis ca, începând cu anul şcolar 2017-2018, subiectele pentru etapele judeţene să fie elaborate de specialiştii din grupurile de lucru din Ministerul Educaţiei.

Astfel ar urma să se asigure o abordare unitare a subiectelor la nivel naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.