Reabilitarea parcurilor din Timișoara: unele în lucru, altele amânate

102
Reabilitarea parcurilor din Timișoara nu este o treabă ușoară. Dacă la cele aflate în lucru finalizarea întârzie, la cele care urmează să intre în șantier lucrurile sunt blocate. Parcul Central, care a intrat în reabilitare în vara anului 2017, nu este nici acum gata.

Constructorul promitea că va finaliza lucrările înainte de iarnă, dar munca a fost blocată mai multe luni după furtuna din 17 septembrie de anul trecut. Muncitorii au avut de furcă din pricina multitudinii de arbori care au fost doborâți atunci. Acum, edilul șef spune că este mobilizare pe șantier.

”La Parcul Central se muncește în ritm susținut. A fost montat sezonul pe toată suprafața parcului. Eu nu am remarcat ritm susținut când am fost în razie în parc”, a spus Nicolae Robu.
Lucrările de aici  costă 6,5 milioane de lei și termenul de finalizare este ianuarie 2019.
Dacă la Parcul Central se conturează o reabilitare, alte două parcuri așteaptă modernizare. Din păcate, două licitații au eșuat. Este vorba despre cele pentru reabilitarea parcului din Piața Crucii și a Parcului Copiilor. Autoritățile caută proiectant și abia apoi se poate vorbi despre începerea lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ