Primim autobuze și tramvaie noi, dar n-are cine să le conducă! Robu anunță salarii mari pentru atragerea forței de muncă la STPT

129

Autoritățile timișorene se pregătesc să angajeze șoferi și vatmani pentru transportul public în comun. Primarul spune că din cauza lipsei de personal, circulația mijloacelor de transport este deficitară. Edilul șef crede că autobuzele, troleibuzele și tramvaiele sunt de calitate, dar nu pot ieși în număr mare pe teren pentru că nu are cine să le conducă.

Pentru a atrage oameni noi, Societatea de Transport Public Timișoara se pregătește să ofere salarii mai mari.

”Vom majora salariile la șoferi și vatmani. E o decizie stabilită la STPT pentru a face aceste posturi mai atractive. Majorarea se va face cât de curând”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Edilul nu a uitat să menționeze și că anul viitor vom beneficia de noi autobuze.

”Vom avea 44 de autobuze cu motor electric. Sunt semnate toate documentele cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Ne vor veni pe fonduri europene 44 de autobuze. În anul 2019 vor incepe să vină”, a mai spus Robu.

Primarul a spus și că proiectul pentru cumpărarea tramvaielor noi este pregătit și că vor ajunge în Timișoara 16 garnituri noi. Asta dacă proiectul primește finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ