RCA, din nou în atenție! Se așteaptă creșteri de preț ale polițelor

274

În curând, se încheie perioada pentru care Guvernul a îngheţat preţurile poliţelor RCA. Iar Autoritatea de Supraveghere Financiară trebuie să stabilească tarife de referinţă. Instituţia anunţă, pe site-ul său, că are de gând să ceară unui auditor privat să le calculeze. Asiguratorii consideră că e un gest de transparenţă, însă transportatorii se tem că în spatele acestei idei se ascunde intenţia de a mări preţurile.

În mai puțin de o luna, expiră perioada în care sunt înghețate prețurile asigurărilor auto obligatorii. Cei peste 5 milioane de șoferi, plătitori de polițe RCA, speră să afle cât mai curând noile tarife.

La sfârșitul anului trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiară și-a asumat că va stabili tarife de referință. Însă acum nu vrea ca acestea să fie calculate de experții săi, ci intenționează să ceară ajutorul unui auditor independent, după cum se arată într-un proiect publicat pe site-ul instiției. Transportatorii cred că în spatele acestei inițiative se ascunde o iminentă scumpire a polițelor.

LĂSAȚI UN MESAJ