Razii de amploare, în weekend. Polițiștii au reținut 9 persoane și au dat peste 300 de amenzi

236

În weekend, poliţiştii timişeni au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, în zona barurilor și discotecilor, în urma cărora au constatat 37 de fapte penale și au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 05 – 07 august , în Timiş, peste 400 de poliţişti, în special de ordine publică şi investigaţii criminale, sprijiniţi de jandarmi, au efectuat 46 de acţiuni şi controale.

În urma acţiunilor întreprinse, poliţiştii au constatat 37 de infracţiuni, dintre care 10 de natură judiciară şi 27 de altă natură, iar față de 9 persoane s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

De asemenea, au fost aplicate 307 sancţiuni contravenţionale, 77 dintre acestea fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 202 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de aproape 100.000 de lei.

În noaptea de 05 spre 06 august, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 3 Timișoara au depistat un tânăr de 17 ani bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie. În cursul serii, acesta, aflându-se în incinta unei societăți comerciale, ar fi sustras mai multe pachete de țigări, după ce ar fi pulverizat spray iritant lacrimogen în direcția vânzătoarei. S-a procedat la reținerea pentru 24 de ore a bănuitului, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Polițiștii Secției 2 Rurale Săcălaz au depistat o femeie de 31 de ani și un bărbat de 40 de ani în timp ce conduceau vehicule pe drumurile publice, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testărilor cu aparatul etilotest, au rezultat valori de 0,93 și 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care ambii șoferi au fost conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale.

În 7 august, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 3 Timișoara au depistat un tânăr de 19 ani bănuit de comiterea unui furt din locuință. În fapt, acesta ar fi pătruns într-un imobil neasigurat, de unde ar fi sustras 4 telefoane mobile și o tabletă, bunuri recuperate de polițiști. S-a procedat la reținerea pentru 24 de ore a bănuitului, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ