Râșii fotbalului românesc, în așteptarea lui Moș Gerilă

129

Astăzi, la Tg. Mureș, ACS Poli ar trebui să susțină ultimul meci al anului. Ar trebui, pentru că, la ora scrierii acestor rânduri (marți seara), se știe că meciul se joacă.

Bine ar fi ca el să fie amânat. Pentru la primăvară, evident, că doar nu o să-l aștepte jucătorii pe Moș Crăciun că vină cu sania lui plină de Coca-Cola direct pe terenul de fotbal.

În prima manșă a semifinalelor Cupei Ligii (e prea tehnic limbajul pentru nivelul de pe net?; dacă da, dați ”feedback”, stimați cititori, și îl voi coborî până va fi ”cool”), timișorenii joacă, azi, miercuri, de la 20:30, în fief-ul unei alte grupări ”reinventate” (asta pentru a încerca să fiu elegant), ASA 2013.

Atenție, ASA nu vine de la Asociația Sportivă Armata și nici de la Asociația Sportivă Ardealul, ci e o simplă abreviere. Asta ne-a lămurit, într-o declarație dată către gsp.ro, Daniel Stanciu, fostul conducător ACS-polist, acum la ASA:

” – Domule Stanciu, dumneavoastră v-ați ocupat direct de schimbarea numelui echipei FCM Tg. Mureș în ASA Tg. Mureș, în 2013. Cum a avut loc acest proces?

– Clubul actual se numește Asociația Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mureș. ASA nu înseamnă absolut nimic. Clubul de acum este continuatoarea echipei numite FCM Târgu Mureș, care a preluat locul celor de la Unirea Sânnicolau, din Liga a 2-a. Eu am schimbat numele echipei, culorile și sigla. Când înregistrezi numele echipei trebuie să dai trei variante, iar eu inițial am vrut să întregistrez echipa ca Asociația Sportivă Ardealul Tg. Mureș, dar m-au dat în judecată cei de la Clubul Sportiv Ardealul. Așa că am pus ASA. Nu este niciun acronim și nu înseamnă nimic”.

Duminică, la Tg. Mureș, Pandurii a refuzat să mai iasă de la cabine. Era 2-0 la pauză pentru ASA, iar cauza a fost terenul. Patinoar în toată regula, cu faze demne de cascadorii râsului și jucători chinuindu-se din răsputeri să nu-și rupă gâtul pe gazonul înghețat bocnă.

Râșii sunt însă alții, bieții jucători n-au nicio vină. Arbitrul, observatorii, Liga și, pentru că permite toate aceastea, Federația.

Cum să dai drumul unui joc pe un astfel de teren, bă? Cum de ASA n-are nici acum, la doi și jumătate de la ultima promovare, instalație de înclăzire a gaonului? Cum să programezi meciuri când oamenii normali se pregătesc de colinde și îi scriu lui Moș Crăciun?

Voi scrieți-i lui Moș Gerilă, bă!

 

LĂSAȚI UN MESAJ