Rapidul rămâne în faliment; drum liber către Liga I

111

ACS Poli se poate considera reprimită în Liga I de fotbal după ce Rapid București a ratat șansa de a-și rezolva din punct de vedere situația. Alb-violeții așteaptă joi confirmarea din partea LPF-ului pentru a pregăti startul campionatului.

Situația s-a limpezit în Liga I de fotbal, Rapid București nu a obținut nici astăzi acceptarea recursului privind ridicarea falimentului din partea Curții de Apel. Procesul a fost amânat pentru data de 24 august, ceea ce înseamnă că giuleștenii nu se pot alinia la startul campionatului prevăzut pentru acest week-end. Rapid fusese declarată în faliment de Tribunal în data de 13 iunie.

Conform celor anunțate de reprezentanții LPF-ului în urmă cu o săptămână: ”Rapidul va fi înlocuită de ACS Poli dacă nu își rezolvă situația până în 21 iulie”; Timișoara se poate pregăti pentru meciurile din primul eșalon. Oficializarea acestei mutări trebuie să vină la ședința de joi a Comitetului de Urgenţă al Ligii Profesioniste de Fotbal.

ACS-ul se aliniează la startul Ligii I cu o grămadă de probleme. În primul rând datoriile cumulate de 1,5 milioane de euro, cea mai mare parte către bugetul de stat, dar și salarii restante către jucători. Revenirea în Liga I reprezintă însă colacul de salvare în viziunea oficialilor bănățeni pentru stingerea datoriei, vizați fiind banii din drepturile TV. ”Pentru balanța noastră financiară prezența în Liga I e cel mai bun scenariu”, o spune președintele Ioan Miculaș.

Apoi Poli are o penalizare de 14 puncte pentru datoriile financiare, ceea ce o transformă în principala candidată la retrogradare. Șefii clubului vor să reducă la doar 6 puncte această penalizare printr-o decizie din partea TAS.

Important e faptul că partida din prima rundă, programată pentru luni în compania lui FC Botoșani, a fost amânată pentru data de 31 iulie tocmai din cauza problemelor legate de incertutidinile juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ