Reorganizare în CJ Timiş, după eşecul acesării fondurilor europene-VIDEO

416

La aproximativ o lună de la începerea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu anunţă reorganizarea instituţiei. Şi asta pentru că a descoperit că structurile de aici nu funcţionează. Cel mai grav este că CJT a pierdut o finanţare de 40 de milioane de euro pe exercițiul financiar 2007 – 2013, pentru că, spune Grindeanu, instituţia nu este organizată corespunzător.

„M-am uitat peste organigrama din vreo 15 judeţe să văd cum sunt ei organizaţi. Fiecare are o direcţie de investiţii care se ocupă inclusiv de accesarea fondurilor europene. Am de gând să creez şi aici o direcţie de investiţii. Trebuie să ne mişcăm repede, dar sunt anumiţi paşi de urmat, trebuie să primim aviz şi să dăm o hotărâre de consiliu judeţean”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş.

Astfel, ADETIM, structura care gestiona fondurile europene ale CJT, va dispărea. Angajaţii, cei competenţi, vor trece la viitoarea direcţie de investiţii. Totul pentru ca pe ciclul de finanţare 2014 – 2020 CJT să aibă cât mai multe proiecte.

„Vorbind de POR (n.r. Programul Operaţional Regional), am constatat că pe ciclul 2014 – 2020 nu există niciun proiect depus. Singura discuție a fost pentru descărcările de la Bethausen şi Şanoviţa la autostradă. Am cerut lămuri, care este fundamentarea. Dar vom renunţa la acest proiect şi vom încerca să obţinem finanţare pentru lărgirea şi modernizarea drumului existent spre autostradă, de la ieşirea spre Lipova şi până la sensul existent de la Giarmata”, a mai spus Grindeanu.

Axele de finanţare pentru POR 2014 – 2020 au fost deschise încă din primăvară, dar Consiliul Judeţean Timiş nici până acum nu a depus vreun proiect. Mai mult, nici măcar pe hârtie nu există iniţiative.

LĂSAȚI UN MESAJ