Rampele clandestine de gunoi apar ca ciupercile după ploaie, la Timișoara

204

Abandonarea deșeurilor pe domeniul public pare un fenomen imposibil de stârpit în Timișoara. Autoritățile descoperă tot mai multe rampe clandestine de gunoi. Desi există în multe locuri cameră de supraveghere, cei certați cu bunul simț nu par să fie stresați de faptul că sunt văzuți de ”big brother”.

În ultima săptămână, alte 10 persoane au fost sancționate pentru că au abandonat deșeuri în locații precum str. Ioan Slavici, Petru Ispirescu, Constantin Stere, Aurel Ciupe, Piața Traian. Aceste sancțiuni se adaugă altor 30 aplicate tot în ultima săptămână celor surprinși aruncând gunoaie precum resturi alimentare, ambalaje, peturi, chiștoace de țigări, pe străzi și pe spațiul verde.

”O contribuție importantă o au și camerele video amplasate în locațiile în care frecvent se formează rampe clandestine de deșeuri, fiind aplicate sancțiuni celor surprinși aruncând în zonele respective tot felul de deșeuri, dar trebuie menționat și faptul că procedura de luare a măsurilor legale în cazul acestora poate dura o anumită perioadă deoarece persoanele în cauză trebuie mai întâi identificate pe baza imaginilor. Poliția Locală acționează însă permanent pe această linie, existând numeroase sesizări de la cetățeni cu privire la abandonarea de deșeuri”, anunță Poliția Locală.

Amenzile pentru persoanele fizice sunt între 500 și 1000 lei, iar pentru persoanele juridice sunt între 1000 și 2500 lei. Cetățenii care observă persoane aruncând deșeuri sau rampe clandestine de gunoi pot sesiza aceste aspecte la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.