Raluca Turcan, preşedinte interimar al PNL

239

Raluca Turcan a fost aleasă președinte interimar al PNL, în urma discuțiilor de marți din Biroul Politic Naţional al partidului, ca urmare a demisiei Alinei Gorghiu.

Totodată, Cătălin Predoiu și-a anunțat intenția de a candida la șefia PNL, în congresul de anul viitor.

În vârstă de 40 de ani, Raluca Turcan a fost consiliera lui Theodor Stolojan pe vremea când acesta a fost președintele PNL. Ulterior, l-a urmat pe acesta în afara partidului și a fost unul dintre cofondatorii Partidului Liberal Democrat (PLD), fuzionat ulterior cu Partidul Democrat, împreună cele două formațiuni devenind PDL.

Deputat ales la al treilea mandat, Turcan a fost președinta Comisiei de Cultură a Camerei și în câteva ori aspirantă la un fotoliu de ministru în guvernele PDL, numele său fiind dat uneori ca sigur la Educație sau la Cultură. Informațiile nu s-au concretizat niciodată însă printr-o nominalizare.

Parlamentar de Sibiu, Turcan și-a câștigat o poziție puternică în PDL, iar după fuziunea cu liberalii, în PNL, prin faptul că este cea care conduce una dintre puținele organizații care au scos rezultate bune pentru partid în ultimele alegeri. Asta și în condițiile în care Sibiul este fieful președintelui Klaus Iohannis și locul în care PSD nu a câștigat aproape niciodată.

Raluca Turcan este căsătorită cu fostul purtător de cuvânt al fostului președinte Traian Băsescu, Valeriu Turcan, cu care are un băiețel.

 

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ