Raed Arafat tranşează problema elicopterului SMURD. Rămâne la Arad!

272

Elicopterul SMURD din regiunea de vest, care a iscat controverse între autorităţile timişene şi cele arădene rămâne unde este şi acum: la Arad. Problema a fost tranşată de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, aflat la Timişoara. Acesta i-a transmis şi lui Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, că aparatul de zbor rămâne în baza din Arad.

“Aveţi un elicopter în regiune. Elicopterul este unul regional. Amplasarea lui depinde de mai mulţi factori: care este cel mai învecinat elicopter, care este modul de intervenţie pe 20 de minute, pe 30 de minute, pe 60 de minute, deci sunt mai multe elemente. Medicii care asigură serviciul elicopterului sunt din Timiş, Arad şi Oradea. La acest moment locul potrivit de unde pleacă elicopterul este Arad. În viitor, daca vor apărea alte elemente, asta nu poate nimeni să zică. Dar, în acest moment, ca să acoperim zona de 20 de minute, 30 minute, respectiv de 60 de minute şi să nu vitregim judeţe cum sunt Hunedoara, unele zone din aceste judeţe, şi din Bihor, aceasta este locaţia potrivită”, a declarat Raed Arafat.

Se spulberă astfel visele lui Bojin, care îşi dorea ca baza pentru elicopterul regional să fie la Timişoara. Există posibilitatea, pe viitor, şi după investiţii masive, ca lucrurile să se schimbe şi aparatul de zbor să fie relocat la Timişoara, unde este şi conducerea lui. Dar, potrivit declaraţiilor lui Arafat, elicopterul rămâne la Arad.

Citiţi şi:

Titu Bojin spune că obţinut promisiunea premierului Dacian Cioloş că elicopterul SMURD va ajunge la Timişoara

Telenovela elicopterului SMURD nu se mai termină! Adrian Ţolea: „Domnul Bojin să se ocupe de trecutul său, nu de viitorul meu”

Ceartă între timişoreni şi arădeni pe elicopterul SMURD

LĂSAȚI UN MESAJ