Șapte timișoreni în teren în finala CEN pierdută de Stejari

139

Naționala de rugby a României a pierdut finala CEN cu Georgia, 9-38 la Tbilisi. Prezența în teren a celor șapte jucători ai campioanei Timișoara Saracens nu au ajutat evitarea unui eșec dureros.

Finala Cupei Europei a Natiunilor 2016 între singurele echipe neînvinse a fost echilibrată doar pe hârtie. În realitate, Georgia a dominat clar ostilitățile în fața României și a cucerit o nouă ediție a competiției rezervate naționalelor din divizia a doua. Gruzinii au înscris 6 eseuri fără să încaseze niciunul reușind să administreze Stejarilor cea mai dură înfrângere din istoria întâlnirilor directe.

Meciul de la Tbilisi a început practic de la 7-0 pentru că gazdele au deschis scorul în minutul 3. Până la pauză „Lelos” a mai înscris două eseuri, în timp ce România a marcat doar din trei penalități prin Vlaicu. Scorul pauzei 19-9.

La reluare însă lucrurile au mers tot mai rău pentru Stejari, care au mai încasat alte trei eseuri fără să reușească să mai pună puncte pe tabelă. Victorie cu 38-9 și punct bonus ofensiv pentru gruzini, care câștigă astfel cu punctaj maxim ediția 2016 a CEN. România trebuie să se mulțumească cu locul doi în clasament.

Toți cei 7 rugbiști ai Timișoarei reținuți în lot pentru acest joc și-au făcut apariția pe terenul de la Tbilisi. Eugen Căpățână, Valentin Popârlan, Stelian Burcea (capitanul nationalei la acest joc), Valentin Calafeteanu, Jody Rose și Paula Kinikinilau au început ca titulari, în timp ce Andrei Rădoi a intrat în teren în partea secundă.

LĂSAȚI UN MESAJ