Punct dramatic la Iași! ACS Poli smulge în prelungiri remiza

197

Timișoara se întoarce cu un punct de la Iași, 1-1; punct pentru care a plătit un preț pe măsură. Trei jucători au părăsit accidentați terenul și infirmeria lui Poli devine din nou neîncăpătoare.

Din start Ionuț Popa a fost nevoit să facă improvizări în echipa de start. Și a început cu un fundaș ca vârf împins, rol atribuit lui Șeroni! Pe parcurs însă tehnicianul s-a văzut nevoit să modifice din mers, căpitanul Cânu și juniorul Bîrnoi ieșind accidentați pe parcurs. Iar în prelungiri și Șeroni a rămas întins pe gazon după ce s-a lovit de bară la faza golului egalizator.

O primă repriză ce a avut ritm și în care ACS Poli și-a creat două situații de a marca. În minutul 32, reluarea cu capul a lui Artean l-a evidențiat pe Kelava, iar nouă minute mai târziu Șeroni a căutat și el ținta cu o reluare cu capul, însă mingea a trecut alături.

Iașiul a deschis scorul înaintea pauzei, în minutul 45, după o lovitură de colț. Fără marcaj, Kizito a reluat în plasă la colțul scurt, fără speranțe pentru Curileac. A fost doar al doilea șut pe spațiul porții timișorene în prima parte.

Emoții mari pentru banca oaspeților în debutul părții secunde. Bîrnoi a încasat un cot în figură de la Miguel și a rămas întins pe gazon. Tânărul mijlocaș a părăsit arena în mașina ambulanței după cinci minute de întrerupere a partidei.

Timișoara nu a acuzat șocul și a avut două situații bune de a marca în decurs de numai două minute. Mai întâi Munteanu și-a făcut prea lungă minge și a fost blocat de portarul advers, iar la faza următoare Mailat a șutat sănătos din 16 metri dar Kelava a parat.

Alexandru Tudor s-a făcut de râs când a acordat o lovitură liberă indirectă din 7 metri împotriva timișorenilor considerând că Ciucur a pasat propriului portar cu piciorul; în realitate mijlocașul a trimis cu genunchiul spre Ciucur. Poli a scăpat cu fața curată din această fază.

Până la urmă avea să se încheie 1-1 după un final nebun. Almeida a punctat în primul minut al prelungirilor pentru gazde într-o fază suspectă de ofsaid și golul a fost anulat după minute de parlamentări. În minutul 90+5 Șeroni a pus latul la o centrare în fața porții și a marcat golul egalizator cu prețul unei alunecări în bară și al unei posibile accidentări: 1-1.

ACS Poli: Curileac – Șeroni, Cânu (min. 28 – Cânu), Melinte, Țigănașu – Artean, Vașvari – Bîrnoi (min. 52 – Mailat), Curjuric (min. 75 – Doman), Munteanu – Șeroni.

Cu 18 puncte, Poli rămâne pe poziția a șasea în Liga I având însă două meciuri în plus față de următoarea clasată, Dinamo București. În runda următoare, ultima a turului, timișorenii primesc pe teren propriu vizita viceliderului CSU Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ