Proteste anti-Guvern în toate regiunile țării! De ce ies oamenii în stradă

191

Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA anunță proteste în toată țara, săptămâna viitoare, la care sunt așteptați să participe toți românii nemulțumiți de decizia Guvernului referitoare la transferul taxelor sociale de la angajator catre angajat, respectiv modificările legii 62/2011.

Liderii de sindicat susţin că nicăieri în Uniunea Europeană, contribuţiile sociale nu sunt trecute integral în sarcina angajatului.

Potrivit sindicaliştilor, „propunerea guvernului de transfer al taxelor sociale de la angajat la angajator reprezintă un experiment singular, ale cărui consecinţe negative vor fi (din nou) suportate exclusiv de lucrători. De consecinţele pozitive, dacă vor exista, va benefia doar capitalul şi reprezentanţii acestuia (patronii şi angajatorii). Plata contribuţiilor sociale exclusiv de către angajat nu este aplicată în nicio ţară UE. Dimpotrivă, în cele mai multe ţări, cota suportată de angajator este mai mare decât cea plătită de lucrători, deoarece companiile au şi o răspundere socială. Această distribuţie asigură o repartizare echitabilă a creşterii economice între capital şi lucrători, iar transferul integral al contribuţiilor către lucrători va debalansa acest echilibru”.

Protestele încep de luni, 25 septembrie, la Botoșani, Galați, Gorj, Maramureș, Sibiu și Teleorman. Vor continua marți, 26 septembrie în Caraș Severin, Brașov, Călărași, Satu-Mare și Vrancea. Miercuri, oamenii vor picheta Prefecturile din Brăila, Constanța, Covasna, Iași și Vâlcea, iar joi protestele continuă în Dâmbovița și Tulcea. Vineri, acțiunile se mută la Buzău, Cluj, Hunedoara, Prahova și Suceava.

În capitală, mitingul e programat pentru data de 4 octombrie.

proteste cartel alfa1 proteste cartel alfa

LĂSAȚI UN MESAJ