Punct de aur pentru ACS Poli la Iași. Salvarea e încă posibilă!

212

ACS Poli a legat două rezultate pozitive în play-out și și-a păstrat șansele de salvare de la retrogradare. Violeții au remizat la Iași, scor 0-0, în ultimul duel al rundei din play-out.

Timișoara rămâne penultima în clasament și după ultima rundă din play-out, însă în premieră a reușit să adune două rezultate pozitive, victoria cu Voluntari și remiza de la Iași. ACS-ul lui Petre Grigoraș a ținut-o în șah pe lidera grupei, luni seara, și aduce din Moldova un punct ce o apropie de prima poziție neretrogradabilă.

O primă repriză modestă din punct de vedere calitativ, cu stângăcii de-o parte și alta care au lăsat impresia unui joc din eșaloanele inferioare. Poli a avut o singură ocazie bună de marca, reluarea cu capul a lui Bocșan din 7 metri ce a trecut alături de buturile lui Grahovac. În rest puținele atacuri din primele minute ale bănățenilor s-au oprit la 20 de metri de poarta adversă.

Cu totul altul a fost aspectul după pauză, când ambele echipe au apăsat mai sănătos piciorul pe accelerație. Conștiență că un punct în Copou nu îi ajută prea mult în situația, elevii lui Grigoraș au ieșit curajos la atac. Bocșan și Cânu au fost aproape de deschiderea scorului în minutul 60 la un corner executat de Hernandez.

De altfel și ocaziile periculoase ale gazdelor au venit tot în urma unor faze fixe. Foarfeca lui Ciucă și luftul lui Onduku au venit după bâlbăieli ale defensivei bănățenilor. Paradoxal, Iașiul a fost mai periculoasă în inferioritate numerică, în ultimele 20 de minute jucate. Enescu a văzut cartonașul roșu pentru o intrare criminală la Hernandez în minutul 70.

S-a încheiat 0-0 și Timișoara smulge un punct prețios în lupta pentru menținerea în prima ligă. Pentru alb-violeți urmează sâmbătă duelul de pe teren propriu contra Concordiei Chiajna, într-o dispută de 6 puncte.

ACS Poli: Strauss – Scutaru (Belu), Cânu (Torres), Bocșan, Popescu – Jenkins, Suarez (Elek) – Bărbuț, Hernandez, Goga – Nimely.

Petre Grigoraș: ”Noi suntem departe de liniște dar trebuie să sperăm până în ultima clipă. Sunt optimist și vreau să le transmite jucătorilor asta, ne vom bate până la final atâta vreme cât mai avem șanse. Îmi felicit echipa că am jucat destul de bine astăzi, am avut și ocazii de a marca dar nu am reușit să înscriem.”

LĂSAȚI UN MESAJ