Pariați pe agricultura din Banat! Va fi mai profitabilă decât petrolul! Vezi cine spune asta!

2602

În câțiva ani, în fapt în mai puțin de un deceniu de acum înainte, agricultura românească va cunoaște un boom impresionant.

„Banatul și solul său cu un potențial agricol peste media majorității regiunilor agricole din România va deveni locomotiva agriculturii românești. Deja recoltele realizate pe exploatațiile agricole din Banat se apropie, ca și productivitate, de media europeană. Mai trebuie doar ca fermierii din regiune să investească în tehnologia de irigare a solului, urmând ca apoi să obțină rezultate apreciabile din vânzarea produselor agricole”.

alin popescu usamvbAfirmația îi aparține profesorului universitar doctor Alin Cosmin Popescu, noul rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara. Acesta a mai declarat că 2016 se anunță un an bun pentru mai multe culturi agricole, cum ar fi grâul, rapița și porumbul.

„Cert este că deja toți investitorii serioși din agricultura bănățeană sunt pe profit după investițiile făcute în ultimii ani, semn că peste puțină vreme afacerile din agricultură vor fi la fel de valoroase, dacă nu chiar mai eficiente financiar decât investițiile în petrol și energie”, a concluzionat rectorul universității timișorene.

LĂSAȚI UN MESAJ