Psihologi şi medici ajută 15 copii cu traume, părăsiţi de părinţi, să aibă o viaţă sănătoasă

132
copil abuzat

O echipă formată din psihologi, psihoterapeuţi, medici psihiatri şi un kinetoterapeut sare în sprijinul a 15 copii şi tineri cu poveşti triste, părăsiţi de părinţi, care locuiesc în două centre familiale din Timişoara. Aceştia vor beneficia de terapie gratuită cu scopul de a le schimba favorabil evoluţia şi a le spori şansele spre o viaţă armonioasă şi echilibrată.

Totul în cadrul proiectului „Învaţă-mă să înţeleg ce simt şi haosul rămâne în urma mea!”, desfăşurat de Asociaţia Română pentru Studiu şi Intervenţie în Traumă în parteneriat cu Fundatia Agathos. Proiectul a primit sprijinul financiar din partea unei mari companii şi se va desfăşura până în august 2016. Beneficiarii proiectului sunt un grup de 15 copii şi adolescenţi, care au istoric de traume interpersonale la vârsta precoce, care locuiesc în casa familială Casa Filadelfia şi în „Satul de copii” al Fundaţiei Rudolf Walther.

„Diagnosticul corect al tulburării traumatice de dezvoltare și elaborarea unor protocoale terapeutice țintite vor conduce la reorganizarea rețelelor disfuncționale și la o șansă spre o viață sănătoasă. Proiectul derulat își propune utilizarea unor metode moderne de evaluare și terapie emoționala pentru a schimba favorabil evoluţia acestor tineri şi a le spori şansele spre o viaţă armonioasă şi echilibrată”, transmit reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Studiu şi Intervenţie în Traumă.

LĂSAȚI UN MESAJ