PSD-iștii sabotează propunerea lui Popa de a gestiona parcările din Reșița, deși încasările din taxe ar fi substanțiale

266
Edilul Reșiței, Ioan Popa, vrea ca parcările din oraș să fie gestionate de Primărie în urma rezilierii contractului cu firma Eco Bau Parc care le administrează în prezent. Încasările din taxele care ar intra la bugetul local în acest caz ar putea ajunge în următorii 4 ani la circa 1 milion de lei. Consilierii locali PSD nu au fost însă de acord cu rezilierea contractului cu firma privată, iar proiectul propus în ultima ședință de Consiliu Local a căzut. Primarul a precizat însă că îl va reintroduce cât de curând posibil într-o ședință viitoare cu speranța că reprezentanții stângii vor înțelege în cele din urmă importanța lui.
”Am propus să reziliem contractul de parcări cu ECO BAU. În urma unor negocieri pe care am avut-o cu dânșii, trebuia să le plătim o sumă de 500 de mii de lei. Noi mai avem contract cu ei încă 4 ani de acum înainte și încasările pe care le fac ei ar fi generat undeva la 2,5 milioane de lei în 4 ani. Din punctul meu de vedere ar fi o soluție extrem de benefică pentru oraș să preluăm parcările și să închidem contractul cu ECO BAU”, a spus edilul Reșiței.
Câștigul net pe care l-ar putea avea Primăria în urma preluării de la Eco Bau a parcărilor, ar fi de 1 milion de lei net. Cu speranța că cei din PSD vor vota până la urmă acest proiect, primarul Popa are și câteva planuri legate de parcările din urbe.
”Pasul numărul unu: le vom lua înapoi, le vom gestiona noi, vom încuraja plata prin SMS, vom identifica locuri de parcare unde să poată cetățenii să parcheze fără a fi taxați, de exemplu Spitalul Județean. Să identificăm locuri la Policlinică, în alte locuri de interes public, poate la Finanțe și ceea ce vom face cu siguranță, ne vom pune să reabilităm parcările care sunt deteriorate rău”, a mai spus Popa.
Încasările la Primărie din taxa pe parcări ar putea fi chiar superioare celor declarate de firma care le administrează în prezent, existând suspiciuni că sumele care intră în conturile celor de la Eco Bau să fie de fapt mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.