Proteste violente la Chişinău. Protestatarii au intrat în Parlament: „Hoţii”, „Jos trădătorii” – VIDEO

75

Proteste în faţa Parlamentului de la Chişinău, după ce aleşii au acordat, miercuri, votul de încredere cabinetului condus de premierul Pavel Filip. Mii de persoane au scandat „Hoţii”, „Jos trădătorii” şi „Nu plecăm acasă”. S-a intrat în clădirea Legislativului!

Protestatarii sunt împotriva învestirii Executivului condus de democratul Pavel Filip. Ei au încercat să întrerupă ședința Parlamentului, nu au reuşit, s-au îmbrâncit cu forţele de ordine şi, în cele din urmă, au intrat în clădire.

S-a strigat: „Afară” şi ” Unire moldoveni!”. Alte lozinci care s-au auzit la Chişinău au fost „Jos mafia”, „Anticipate”, „Iuda”, transmite unimedia.info.

scandal chisinauS-au înregistrat distrugeri! Protestatarii au spart ușa din spate a clădirii parlamentului, au ocupat un hol, au distrus mobilierul și i-au luat la bătaie pe polițiștii refugiaţi acolo, potrivit presei din capitala Republicii Moldova.

Cu puţin timp înainte, un număr de 57 de parlamentari au votat în favoarea noului cabinet.

„Mulțumesc colegilor din Partidul Democrat pentru susținere. Mulțumesc colegilor din Partidul Liberal și grupurilor create. Voi face eforturi pentru a menține un dialog constructiv cu cei din noua majoritate, dar și cu deputații din opoziție. Nu în ultimul, rând mulțumesc reprezentanților corpului diplomatic acreditat la Chișinău”, a declarat Pavel Filip, ministrul în exercițiu al tehnologiei informației și comunicațiilor, desemnat de şeful statului să formeze noul guvern de la Chişinău.

Investirea Guvernului de către preşedintele Nicolae Timofti se va produce miercuri seară. Membrii Guvernului vor trebui să depună apoi jurământul în faţa preşedintelui ţării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ