Protestatarii de la Astra Rail Arad au reluat lucrul

80

O parte dintre agajaţii care au protestat timp de trei zile la compania Astra Rail din Arad au reluat lucrul de astăzi. În ceea ce priveşte oferta salarială, liderul de sindicat Ionel Rusu spune că este departe de aşteptările angajaţilor, însă au reluat activitatea întrucât patronii au ameninţat cu închiderea fabricii.

Conform lui Ionel Rusu, ultima ofertă pe care patronii au spus că sunt dispuşi să o facă pentru semnarea noului contract colectiv de muncă reprezintă o creştere salarială nesemnificativă în comparaţie cu solicitările angajaţilor. Oamenilor li s-a propus o creştere în două etape, sume fixe, respectiv 250 de lei pentru fiecare angajat de la 1 mai şi 100 de lei de la 1 octombrie. Patronatul a transmis că dacă nu se reia lucrul, mai departe totul se va derula prin avocaţi, instanţe, şi ar putea decide inclusiv închiderea fabricii, a mai declarat liderul sindical.

Conform acestuia, patronii au promis că angajaţii care vor reiau lucrul vor fi plătiţi şi pentru zilele în care au protestat fără să muncească. Negocierile pentru noul contract colectiv de muncă nu s-au încheiat, însă sindicaliştii spun că patronii nu sunt dispuşi să ofere mai mulţi bani.

Începând de joi, câteva sute de angajaţi protestează în fiecare zi la Astra Rail Arad, nemulţumiţi de negocierile de până acum cu patronatul cu privire la noul contract colectiv de muncă. Ei solicită o creştere salarială de 30-40 de procente.
Astra Rail, care are ca acţionar majoritar (75%) un concern american, are 1.200 de salariaţi în unitatea din municipiul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ