Circulația ambulanțelor, afectată de experimentele Primăriei

390

Ambulanţele din Timişoara ajung mai greu de la Spitalul Județean în centrul oraşului. Salvările nu mai pot respecta timpul de sosire la intervenţie din cauza transformării străzii Cluj în stradă cu sens unic. Directorul tehnic al Serviciului de Ambulanță Timiș, Petru Vancea, a declarat că în urma modificărilor din trafic, ambulanțele ajung mai greu la sensul giratoriu Michelangelo.

„E îngreunat foarte mult accesul ambulanței spre oraș la orele de vârf, chiar dacă participanții la trafic ar dori să lase ambulanța – cu toate că mulți, poate să fie liber, nu se dau la o parte – stau trei și patru semafoare pentru că nu au unde să fugă oamenii să lase ambulanța să treacă. Noi avem niște baremuri de ajuns la caz și nu le mai putem respecta în unele cazuri când trebuie să treacă mașina la ore de vârf. Au crescut timpii de ajungere la Michelangelo de la Ambulanță”, spune directorul tehnic al Serviciului de Ambulanță Timiș, Petru Vancea.

Si timpul în care mijloacele de transport în comun ajung de la strada Arieș la Michelangelo a crescut. Potrivit datelor STPT, traseul parcurs înainte în cinci – șase minute este parcurs acum în 14 – 15 minute. În compensare, au fost crescut numărul curselor. Primarul Nicolae Robu susține că o soluție ar fi lărgirea străzii FC Ripensia la patru benzi.

sursa – radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.