Protest spontan la Mintia, 110 salariaţi au refuzat să intre la lucru. Termocentrala a fost oprită din lipsă de cărbune

184
sursa foto - news.ro

Un număr de 110 salariaţi ai Termocentralei Mintia din judeţul Hunedoara, au refuzat luni dimineaţă să intre la lucru şi protestează în curtea instituţiei pentru că de şase luni nu şi-au primit bonusurile la salarii. Liderul Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc a anunţat că centrala a fost oprită sâmbătă noaptea din cauza lipsei de cărbune.

Cei 110 protestatari au anunţat că refuză să intre la muncă deoarece de şase luni nu au primit anumite bonusuri la salarii, cum ar fi decontarea transportului, tichete de masă, ajutorul de încălzire. Cu tot cu bonusuri, salariile energeticienilor sunt de 3500 – 5.500 de lei, anunţă reprezentanţii Sindicatului ”Solidaritatea” din Valea Jiului.
Preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc, a anunţat luni dimineaţa că încă de sâmbătă noaptea, Termocentrala Mintia a fost oprită deoarece nu mai există cărbune în stocuri. ”Lipsa de cărbune. Centrala a fost oprită la zero, sâmbătă noaptea. Sunt lucrări şi manevre chiar dacă e la zero”, a declarat Iştoc.

LĂSAȚI UN MESAJ