Protest inedit la un spital din Banat! Cum i-a făcut de rușine managerul unității medicale pe aleșii locali

586

Un protest inedit a avut loc în această dimineață la poarta Spitalului Municipal din Orșova. Supărat că unii consilieri municipali nu votează un proiect prin care să fie cumpărată o autoutilitară nouă, managerul unității medicale, Adrian Cican, a scos mașinile vechi la poartă și le-a afișat pe parbriz numărul de kilometri parcurși și numele consilierilor municipali care nu vor să voteze. În replică, cei supuși oprobiului public spun că nu știau ce marcă va fi mașina ce ar trebui luată în leasing.

În fapt, managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican, a solicitat aprobarea forului de decizie local pentru a achiziționa în leasing o autoutilitară nouă, pe programul RABLA. Managerul spune că avea banii necesari, doar aprobarea Consiliului Local mai lipsea. Din păcate, mai mulți consilieri locali s-au abținut la vot, iar proiectul nu a putut fi aprobat. Proiectul a fost inițiat chiar de către primarul Orșovei, Marius Stoica. Supărat foc pe ei, managerul spitalului s-a hotărât să-i facă de râsul lumii.

„Anul fabricației – 1996, kilometri – 1.000.000; Consilierii care frecvent votează împotriva sănătății orșovenilor: Ianculovici Camelia, Pătășanu Petre, Bijan Mariana, Palașcă Sorin, Macovei Dumitru” – asta scrie pe parbrizul unei Dacii papuc, aproape ruginite.

„Este o acțiune inedită a spitalului municipal, prin care vreau să demonstrez comunității orșovene, precum și zonei limtrofe faptul că noi vrem să asigurăm servicii medicale de calitate și nu vrem să punem, sub nicio formă, în pericol viața vreunui pacient, prin transportul pe care îl facem cu pacienții către secțiile Spitalului Județean. Noi am cerut Consiliului Local și primarului aprobarea achiziționării în regim de leasing a unei autoutilitare pentru transport interdisciplinar și activități administrative pe care le avem la spitalul municipal”, spune Adrian Cican.

„Primarul Orșovei a inițiat proiectul de hotărâre, dar surpriza a venit de la anumiți consilieri care nu au vrut sub nicio formă să voteze proiectul. Nu am cerut niciun leu de la Consiliul Local, ci am cerut doar o aprobare. Consilierii PNL și o parte din cei PSD nu au vrut să voteze. Mai întâi s-au abținut la vot, iar la următoarele ședințe nu au mai venit, ca să nu fie cvorumul necesar. Am scos autoutilitarele în fața spitalului și am scris pe ele câți kilometri au și cine nu vrea să le schimbe cu unele noi”, a mai declarat Adrian Cican, managerul Spitalului Municipal Orșova.

În replică, unul dintre consilierii scriși pe parbrizele mașinilor din parcare, doamna Camelia Ianculovici, liderul grupului PNL din Consiliul Local Orșova, spune că Adrian Cican nu a explicat concret ce vrea să cumpere și că nu a demonstrat că are banii pentru ratele de leasing.

„Din partea PNL am fost prezentă eu și încă un consilier. Vreau să vă spun că nu am văzut nimic în documentația proiectului, decât că domnul manager Adrian Cican vrea să cumpere un autoturism de 5 locuri în leasing. Nu avem nicio situație financiară a spitalului, ca să știm dacă Spitalul își permite ratele de leasing. Consiliul Local nu e subordonat domnului Cican!”, a precizat consilierul municipal Camelia Ianculovici.

Spitalul Municipal din Orșova are nevoie de o autoutilitară nouă, iar pentru ea s-a reușit, printre puținele spitale municipale din țară, să facă rost de un tichet RABLA. Spitalul este unul dintre cele mai bine dotate din Mehedinți, iar aici vin pacienți atât din Mehedinți, cât și din județul vecin Caraș-Severin. Managerul Spitalului spune că a fost doar începutul. Dacă nu se rezolvă situația vor fi proteste!

sursa – realitateademehedinti.net

LĂSAȚI UN MESAJ