Protest împotriva obligativității vaccinării, la Timișoara. Foto-Video

321

O mână de oameni, unii însoțiți de copii, câţiva poliţişti locali și doi jandarmi au ieșit, duminică seara, la protestul anunțat cu mare fast pe rețelele de socializare, cel legat de obligativitatea vaccinarii celor mici. Mulţi dintre cei care și-au anunțat ieșirea în stradă, ca formă de protest împotriva noii legi date de Guvern, s-au lăsat aşteptaţi. Nici reprezentantul Asociaţiei Familiei nu a fost punctual și, în plus, în multe dintre cuvintele discursului pe care l-a susținut la manifestare, se cam contrazicea, spunând: “Nu sunt împotriva vaccinării, dar sunt împotriva vaccinului”.

Într-un final, în fața Operei Naționale s-au strâns vreo 150 de persoane care, cu pancarte în mâini, au pornit în marş, de la Piaţa Operei, până la Catedrală şi retur. Unul dintre vorbitori și-a susținut ieșirea la protest prin următorul discurs:

“Copiii sunt ai părinţilor şi nu ai statului, aşa cum prevăd toate legile internaţionale. Dreptul privind educaţia copiilor, privind sănătatea, protecţia copiilor, este al părinţilor în primul rând, statul trebuie să fie garantul drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Astăzi suntem aici să protestăm împotriva vaccinării obligatorii, care este un act abuziv. Dacă vom accepta să ni se încalce aceste libertăţi, se creează precedente periculoase şi există riscul alunecării într-o formă de dictatură foarte perversă. Ni se spune că suntem liberi şi trăim într-un stat de drept în care ni se garantează drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Oare este adevărat?“, a spus liderul As.

Acesta le-a vorbit celor prezenți despre încălcarea drepturilor de către stat, despre libertăţile ce le sunt obturate, despre cum nu li se dă dreptul la un punct de vedere şi despre modul în care Ministerul Sănătății și Guvernul ordonează poporului român. Medicii de familie trebuie ca, înainte de a face vaccinurile, să prezinte prospectele, fiindcă orice vaccin are riscuri, şi o mulţime de reacţii adverse, au mai atras atenția manifestanții.

Printre vorbitori a mai luat cuvântul şi un avocat de la Baroul Bucureşti care a prezentat câteva acte normative ce nu sunt luate în seama de către legiuitori.

“Suntem prezenţi în Piaţa Operei din Timişoara să ne exprimăm libertatea de alegere pentru copiii noştri, ca şi părinţi. În prezent există o lege în aprobare la Parlament, care doreşte să forţeze vaccinarea atât a adulţilor, cât şi a copiilor. Noi, ca şi părinţi, considerăm că avem discernământ pentru a alege ce e mai bine pentru copiii noştri şi dorim să ne păstrăm în continuare libertatea de alegere în vaccinare”, a spus o mamă a trei copii, prezentă la protest duminică.

foto: Claudiu Pap / Stejărel Ionescu

3 COMENTARII

  1. Unde sa ajuns?? fanaticii religiosi impotriva vacinarii……pe timpuri eu am primit asa toate vacinele pe gratis .. in america daca copilul nu are vacinelele..nu e primit la scoala .. si credema ca in America vacinelel nu sint pe gratis …

  2. Aloooo Tovarășu’ Eugen dacă vrei otravă bagă frate fără număr dar numi inpune mie in numele siguranței sa ma injectez cu o Bioarmă !!!! Da Da ,o bioarmă pt reducerea populatiei , nu ma credeti ???? Intrebați pe Africani si Indieni….eu am si soția si copii cei mari răniți de la vaccinare….. Apropo stiți care e cea mai vaccinată nație din lume ???? SUA ,peste 60 vaccinuri pina la 18 ani …..si BigPharma are pe țeava inca 300 de la nastere pina cind mori ….ca sa nu mai vorbim de cele clar te modifică genetic pina la cele care îti altereaza creierul ,sa nu mai vorbim de nanotehnologie ,aici intrebatii pe Italieni scandalul din Milano ! Deci America cea mai vaccinata natie dar si cea mai nesănătoasă ! Au ajuns la performanta de a avea moarte infantila.la nivel de.lumea a3a ! Oare de ce ??? Si dacă tot vorbim de fanatici religiosi va intreb care e profilul general al antivaccinistului sau scepeticului ??? In general e o persoana educată de rasă albă din clasa de mijloc chiar bogat ,deci ???? Nu vede nimeni elefantul roz din sufragerie ?

LĂSAȚI UN MESAJ