Protest din cauza gropilor pe cel mai prost drum din Banat. VIDEO

200

Șoferii bănățeni s-au săturat să circule pe gropile de pe DN57, între Moravița și Oravița. Șoseaua este cea mai proastă din raza de competență a DRDP Timișoara – care cuprinde 4 județe; lucru recunoscut și de autorități. Conducătorii auto au ieșit la protest.

Oamenii au blocat pentru câteva zeci de minute șoseaua. Ei spun că încearcă să ia atitudine față de starea proastă a drumului care e tranzitat zilnic de mii de mașini. Șoferii spun că vor continua manifestările și în zilele următoare.

Drumul național 57 a fost modernizat ca la carte, ultima oară în 1969 și, din 2012, reprezentanții DRDP Timișoara așteaptă banii de la CNAIR pentru o nouă reabilitare.

Abia la începutul acestui an, CNAIR și-a întors privirea spre DN57. Însă nu și-a propus o reabilitare cum se cuvine, ci vrea să știe care este starea tehnică a drumului. Așadar, a lansat o licitație pentru ”Servicii de elaborare expertiza tehnica pentru „Consolidare DN 57, km 152+990- km 200+745, Oravita – Moravita”.

Depunerea ofertelor s-a încheiat în 28 ianuarie, iar acum specialiștii din Compania de Drumuri evaluează ofertele. Apoi, în maximum 2 luni, expertiza tehnică a șoselei trebuie să fie gata.

Expertiza este necesară pentru a afla exact ce lucrări trebuie efectuate aici. Însă un lucru este cert: trebuie ca DN57 să fie consolidat și modernizat. Pentru asta a fost întocmit un studiu de fezabilitate încă din 2012, dar documentele au rămas în sertarul DRDP Timișoara pentru că de la București nu au venit niciodată banii promiși, adică aproximativ 140 de milioane de lei pentru modernizarea a aproape 48 de kilometri de drum.

 

Publicată de Falca Constantin pe Luni, 4 februarie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ