Când începe curățenia în Timișoara

158

Timișoara are în sfârșit contract cu o firmă pentru curățenia stradală. Însă de când va începe efectiv măturatul străzilor, nimeni nu știe exact. Edilul șef vrea de săptămâna viitoare, dar firma are la dispoziție 3 luni pentru a se organiza.

Firma de salubritate este din Cluj și nu cunoaște nici străzile Timișoarei și nici specificul orașului. Însă dacă vremea permite și nu mai ninge sunt șanse ca măturatul să înceapă de săptămâna viitoare.

Potrivit contractului, firma trebuie să se ocupe de: măturatul manual al străzilor, trotuarelor, aleilor, parcărilor publice, stațiile mijloacelor de transport în comun, pasaje, subpasaje, poduri, pasarele, zone pietonale; măturatul mecanizat al carosabilului și trotuarelor; întreținerea curățeniei străzilor și trotuarelor; străzi asfaltate și balastate, parcări publice asfaltate și pavate, stațiile mijloacelor de transport în comun, zone pietonale, mal canal Bega, piste de biciclete, piețe volante, poduri și pasarele; spălatul manual al carosabilului și trotuarelor; spălatul mecanizat al carosabilului și trotuarelor; stropitul carosabilului; curățatul rigolelor.

Contractul cu firma de salubritate va fi semnat zilele acestea, el ajungând, marți, pentru aprobare pe masa Consiliului Local Timișoara.

Durata acordului-cadru este de maximum 48 de luni, iar valoarea este de
72.783.988 de lei fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ