Proiectul de modernizare a Pieţei Badea Cârţan a fost abandonat

318
Modernizarea Pieţei Badea Cârţan din Timişoara s-a împotmolit. Nimeni nu mai munceşte pe şantierul deschis încă din toamna anului trecut. Asta după ce, mai multe grinzi s-au prăbuşit, iar o expertiză a scos la iveală nereguli.

Primarul Timișoarei spune că au fost descoperite probleme atât în proiectul tehnic, cât şi în execuţia lucrărilor de modernizare.
„Nu ne putem juca să punem în pericol viaţa oamenilor pentru că s-au constatat nişte deficienţe şi de proiectare şi de execuţie. Am decis să nu mai continuăm şi îmi pare foarte rău. Am fi avut, dacă profesioniştii şi-ar fi făcut datoria, o nouă piaţa civilizată în Timișoara”, a declarat Nicolae Robu.
Edilul spune că lucrările vor fi reverificate şi dacă este nevoie se va merge în instanță pentru a nu se plăti lucrările executate prost. De asemenea, este nevoie de reluarea întregii proceduri: refacerea proiectului tehnic şi a licitaţiei pentru execuţie.
„Când vom avea un proiect garantat, deşi şi primul a fost cu semnătură, după verificări multiple, vrem să reluăm. Eu îmi doresc să modernizăm pieţele Timişoarei şi Badea Cârţan cu atât mai mult”, spune edilul.
Între timp, comercianţii din Badea Cârţan îşi vând produsele în Piaţa Traian. Mai exact, pe platoul din piaţă, care a fost amenajat ad-hoc pentru a servi ca piaţă agroalimentară, dar vânzătorii se plâng că este frig, că nu prea au unde să se adăpostească de ploaie şi că nu au condiţii decente de comerţ. Se pare însă că nu se vor muta degrabă în vechiul loc comercial.

LĂSAȚI UN MESAJ